Waarom een accountant?

Als accountant zijn wij een specialist op financieel-administratief gebied. Wij stellen jaarrekeningen samen, verrichten cijferanalyses en kennen alle fijne kneepjes van de regelgeving. Dit maakt ons tot dé adviseur en vertrouwenspersoon van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

Wat doet een accountant?

Wij verzamelen financiële informatie en verwerken deze tot rapportages. Ook bekijken wij of de jaarrekening van uw bedrijf een juist en volledig beeld geeft van de financiële stand van zaken. Indien gewenst geven wij een accountantsverklaring af. Deze verklaring is interessant voor bijvoorbeeld aandeelhouders van uw bedrijf. Hij geeft hen inzicht hoe er het afgelopen jaar met hun geld is gewerkt. Maar ook als u krediet- en subsidieaanvragen doet bij een financiële instelling of overheid, kan een accountantsverklaring vereist zijn. In die verklaring zit ook direct het grote verschil tussen een administratiekantoor en een accountantskantoor: alleen een accountants- kantoor heeft de bevoegdheid om een accountantsverklaring af te geven.

Duidelijk. Maar een accountant doet toch méér?

Jazeker, en dat brengt ons bij een andere en misschien wel boeiendste taak van de accountant: het ondersteunen van de ondernemer bij het bepalen van beleid. Wij geven de financiële en fiscale consequenties van het beleid overzichtelijk weer. Voor u als ondernemer is die informatie belangrijk. U kunt beoordelen hoe uw bedrijf ervoor staat en of bijvoorbeeld een investering of nieuw ingeslagen koers verantwoord is.

En verder?

U kunt ons ook raadplegen bij financieel-administratieve adviesopdrachten, overnames, opvolging, start of beëindiging van uw bedrijf. Wij voorzien u van fiscale, economische, sociale en juridische adviezen. Daarnaast kunnen wij bijvoorbeeld managementondersteuning of advisering bij automatiserings- vraagstukken geven.

Hoe houdt een accountant zijn vakkennis op peil?

Wij zijn verplicht om onze kennis jaarlijks up-to-date te houden. Ieder jaar moeten wij door middel van studie of training een vastgesteld aantal PE-punten halen. (PE staat voor Permanente Educatie).